Brandarisrace – 20 en 21 Oktober 2018

Brandarisrace – 20 en 21 Oktober 2018

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19/10/2018 -
21/10/2018
20:00 - 16:00

Locatie
Harlingen

Categorieën


Een keer een échte zeilwedstrijd meemaken… Dat kan!

Let op volgeboekt! Eventueel kunnen we je op de reserve lijst zetten, mocht er iemand toch onverhoopt afzeggen. Mail naar info@bontekoe.com

Komend voorjaar varen we de Pieperrace! Wellicht is dat wat voor je? Kijk snel hier!

De Bontekoe doet mee met de ‘Brandarisrace’, en u kunt mee. Ervaring niet vereist!

Het is een spektakel dat zijn weerga bijna niet kent. Een heuse vloot van ± 80 grote zeilschepen vaart tegelijk wedstrijd! U kunt zich voorstellen, dat staat garant voor een fantastisch gezicht.

De wedstrijd bestaat uit één dag westrijdvaren, en één dag terug varen naar Harlingen.

De Brandarisrace is een wedstrijd waarbij zo snel mogelijk van Harlingen naar Terschelling gevaren wordt. Eenmaal daar in de haven, barst onvermijdelijk het feest los!
De schepen worden verdeeld in klassen, en elke klasse kent een winnaar. De Bontekoe valt onder de ‘Grote Klippers’.

Vrijdag 19 Oktober ligt het schip in Harlingen klaar om u vanaf 20:00 aan boord te verwelkomen. U word verwelkomd door de schipper, de matroos, de kok, en de extra deckhands die nodig zijn om de bemanning (dat bent u!) aan te sturen.

We vertrekken zaterdag rond een uur of 9:00 en zullen eerst wat ‘inzeilen’, uitleg geven en oefenen, alvorens de wedstrijd rond 10:30 zal starten. De finishtijd hangt natuurlijk af van hoeveel wind er staat, en hoe goed wij varen.

Zondag 21 oktober zullen we – als de ‘mist’ een beetje opgetrokken is – Terschelling weer verlaten en terug naar Harlingen varen, en is het rond 16:00 ontschepen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen we zeker terug zeilen. Kan dit niet, bijvoorbeeld door te weinig wind en slecht tij, zal er op de motor gevaren worden.

Lees hier meer over de wedstrijden.

Meer informatie

Het schip is in Harlingen zeer goed met het openbaar vervoer te bereiken (5 minuten lopen van de bushalte), betaalde parkeermogelijkheden zijn aanwezig. Deze reis is volpension dus beddengoed, eten en drinken is aanwezig. Gezien het karakter van deze tocht (een wedstrijd) zal het eten simpel maar lekker zijn, want het zeilen heeft natuurlijk prioriteit.

Kosten voor deze reis zijn €175,- per persoon all incl.

We hanteren voor de wedstrijden een ‘open inschrijving’. Dit houd in dat u ook met uw partner/(klein)kind/vriend(en)/gezin mag inschrijven.

Wilt u boeken? Gaat u naar ons boekingsformulier, of neem contact met ons op.

>> Algemene voorwaarden | >> Veel gestelde vragen